Hoppa till innehåll

Läkarbesök

LÄKARBESÖK

Psykiatriker - specialistläkare i psykiatri

På Familjemottagningen kan du träffa specialistläkare om du önskar läkarbedömning för att du känner dig nedstämd/deprimerad, lider av svårare ångest eller har sömnproblem.

Psykiatriker eller psykiater är en läkare som är specialiserad på psykiska tillstånd och sjukdomar. En psykiater diagnostiserar psykiatriska tillstånd med hjälp av samtal med patienten och personer i dess omgivning, observation samt strukturerade diagnostiska instrument.

Vad gör en läkare?

Läkarens roll på mottagningen

I samband med psykoterapeutisk behandling kan det ibland vara viktigt att också träffa en läkare.

Lider du av depression, ångest eller har mycket svårt att sova kan du göra en läkarbedömning hos oss. Våra specialistläkare kan skriva remiss, göra provtagning och vid behov inleda medicinering.

När vi gör neuropsykiatriska utredningar har läkaren en viktig roll. Ett läkarbesök med psykiatriker ingår i alla utredningar.

manik-roy-u7GtZ0yVijw-unsplash

HUR FUNGerAR DET?

Läkarbesök utan kötid

Många av våra patienter har haft upplevelsen att det är mycket svårt att få god kontakt och tid snabbt med psykiatriker inom den offentliga vården.

På Familjemottagningen får ni vid behov träffa läkare utan kötid. Ni träffar erfaren läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Läkaren tar sig tid för besök och är noga med uppföljning och finns tillhands för kontakt efter besöket. Vårt mål är att ni ska känna er trygga och få svar på frågor och hjälp vidare.

Sömnsvårighet

I samband med stress, oro och ångest kan det ibland vara svårt att få den sömn man behöver.

Utan god sömn är det omöjligt att må bra. Vi har stor erfarenhet av hjälp vid sömnsvårighet.

Ångest eller nedstämdhet

Lider du eller din tonåring av depression eller ångest?

På Familjemottagningen träffar ni specialistläkare inom barn - och ungdomspsykiatri med lång erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).

Neuropsykiatrisk utredning

Vid en neuropsykiatrisk utredning(adhd, add, autism) är det viktigt att ta ställning till om andra tillstånd behöver behandlas först, t. ex. skadligt bruk av alkohol eller droger, svår depression eller bipolärt syndrom.

En förutsättning för god diagnostik är att läkare med psykiatrisk kompetens samarbetar med psykologen.

VAD KOSTAR DET

Våra priser för att träffa en läkare på Familjemottagningen

Familjemottagningen drivs i privat regi och du betalar själv för dina besök. Din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag kan däremot ofta betala hela eller delar av en psykoterapeutisk behandling.

OM OSS

Träffa oss som jobbar på mottagningen

Vi drivs av en önskan att barn, unga och familjer i behov av hjälp ska få god och trygg vård när de behöver det. Därför vill vi ge dig, din partner, din familj och ditt barn ett förtroendefullt bemötande, hopp om att förändring är möljigt och ett samarbete för att börja se att det blir lättare. Vi finns här och kan gå med er en bit på vägen när det känns svårt.

Självklart ses vi först för ett första möte så att du känner dig bekväm med den eller de av oss som hjälper er.

 

IMG_1627
FLER BERÄTTELSER

Mer om läkarbesök och vår mottagning

Du är inte ensam. Här delar vi med oss av vår expertis, vår erfarenhet och hur vi kan hjälpa dig.