Hem » Läkarbesök
Läkarbesök
På Familjemottagningen kan du träffa specialistläkare i psykiatri om du önskar bedömning för att du känner dig nedstämd/deprimerad, lider av svårare ångest eller har sömnproblem. Kanske funderar du på om läkemedel kan lindra ditt lidande. Vi erbjuder även medicinsk behandling vid ADHD.
Specialistläkare i psykiatri
På Familjemottagningen jobbar både specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri samt vuxenpsykiatri. De kallas psykiatrer (eller psykiatriker) och är vidareutbildade läkare som genom samtal och testningar diagnosticerar samtliga psykiatriska tillstånd samt har utbildning kring olika behandlingsformer inklusive medicinska psykiatriska behandlingar.
Läkarens roll på mottagningen
Om du lider du av depression, ångest eller har mycket svårt att sova kan du göra en läkarbedömning hos oss. Våra specialistläkare är också kunniga inom Utmattningssyndrom, tvång (OCD), ätstörningar, könsidentitetsstörningar, mm. Läkaren kan initiera provtagning eller rekommendera vidare kroppsliga undersökningar och vid behov inleda medicinering eller skriva remiss till annan mottagning för vidare utredning. Det kan gälla exempelvis vid misstanke om psykossjukdom eller bipolär sjukdom.
I samband med psykologisk (psykoterapeutisk) behandling kan det ibland vara viktigt att också träffa en läkare för att optimera resultatet av samtalen.
När vi gör neuropsykiatriska utredningar har läkaren en viktig roll. Ett läkarbesök med psykiatriker ingår i alla utredningar hos oss.
Efter utredning kan frågor om medicinsk behandling av ADHD uppkomma. Personer med autism kan också ha god hjälp av medicinsk behandling i vissa fall. Hos oss kan ni få hjälp och råd!
Hör av dig till oss om du önskar komma i kontakt med läkare hos oss.
Specialistläkare utan väntetid
Många av våra patienter har haft upplevelsen att det är mycket svårt att få god kontakt och tid snabbt med psykiatriker inom den offentliga vården. På Familjemottagningen får ni vid behov träffa läkare utan kötid. Ni träffar erfaren läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Läkaren tar sig tid för besök och är noga med uppföljning och finns tillhands för kontakt efter besöket. Vårt mål är att ni ska känna er trygga och få svar på frågor och hjälp vidare.

Sömnsvårighet

Ångest eller nedstämdhet
Lider du eller din tonåring av depression eller ångest?
På Familjemottagningen träffar ni specialistläkare inom barn – och ungdomspsykiatri med lång erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).

Neuropsykiatrisk utredning
Vid en neuropsykiatrisk utredning(ADHD, ADD, Autism) är det viktigt att ta ställning till om andra tillstånd behöver behandlas först, t. ex. skadligt bruk av alkohol eller droger, svår depression eller bipolärt syndrom.
En förutsättning för god diagnostik är att läkare med psykiatrisk kompetens samarbetar med psykologen.
Våra priser för att träffa en läkare på Familjemottagningen
Familjemottagningen drivs i privat regi och du betalar själv för dina besök. Din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag kan däremot ofta betala hela eller delar av en psykoterapeutisk behandling.
Träffa oss som jobbar på Familjemottagningen
Vi drivs av en önskan att barn, unga och familjer i behov av hjälp ska få god och trygg vård när de behöver det. Därför vill vi ge dig, din partner, din familj och ditt barn ett förtroendefullt bemötande, hopp om att förändring är möljigt och ett samarbete för att börja se att det blir lättare. Vi finns här och kan gå med er en bit på vägen när det känns svårt.
Självklart ses vi först för ett första möte så att du känner dig bekväm med den eller de av oss som hjälper er.

Välkommen!
Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss? Önskar du boka en första tid för dig, ditt barn eller till er som par? Har du frågor om utredning eller önskar du boka en tid för en kostnadsfri konsultation? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan, oftast redan samma dag. Vi ser fram emot att höra från dig!
”*” anger obligatoriska fält
Du är inte ensam
Här delar vi och våra patienter med oss av vår erfarenhet.

Det var svårt att veta om det var rätt val eller inte att börja medicinera
Det var svårt att veta om det var rätt val eller inte att börja medicinera. Vi var ganska tveksamma till att börja med. Vår spontana känsla var att det var fel att medicinera när vi inte visste vad resultatet skulle bli eller de långvariga effekterna.

Som att landa i en trygg famn
Att komma till familjemottagningen var som att landa i en trygg famn. Äntligen någon som lyssnade, som verkligen brydde sig, som tog sig tid att på riktigt utreda vad svårigheterna vi upplevde berodde på. Familjemottagningen har under hela tiden känts otroligt professionella.

Pusselbitarna föll på plats
Jag var 32 år när jag fick min ADHD-diagnos. Hela livet hade jag kämpat med saker som andra verkade klara utan problem – att hålla ordning, komma ihåg tider, få saker gjorda i tid. Jag kallades ”lat” i skolan, fast jag egentligen försökte så hårt att det ofta slutade med utmattning.