Hoppa till innehåll

ADHD utredning & behandling

Neuropsykiatrisk utredning & Behandling utan väntetid

Adhd, add, autism? Finns misstanke om neuropsykiatrisk funktionsnedsättning?

Har du alltid upplevt det som att du kämpar i motvind, medan det går så lätt för andra? Eller har ditt barn svårigheter som du söker svar på? Familjemottagningen erbjuder neuropsykiatrisk utredning i privat regi, stöd inför eventuell utredning samt insatser efter utredning. Vi har möjlighet att ta emot dig inom två veckor och har ett av marknadens lägsta priser.

Adhd utredning - HJÄLP snabbt

Varför en utredning och när behövs det?

Blir det ofta konflikter hemma, i skolan eller på arbetet? Har ditt barn ångest inför att gå till skolan eller en oroväckande frånvaro? Är du vuxen och har kämpat länge med att få tillvaron att fungera? 

En neuropsykiatrisk utredning görs för att undersöka om det föreligger någon neuropsykiatrisk diagnos hos en person. Det handlar främst om diagnoser som adhd, Aspergers syndrom, autism eller Tourettes syndrom. Oavsett om den landar i en diagnos eller inte, är alltid en värdefull pusselbit till en ökad förståelse. Inte ovanligt nog kan ångest, svag självkänsla eller nedstämdhet vara kopplat till neuropsykiatriska diagnoser och vi kan erbjuda stöd och hjälp i frågor kopplade till detta. Det kan innebära en högre påfrestning för hela familjen att leva och anpassa sitt liv efter de omständigheter som en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan innebära.

psychologist-z-05

HUR FUNGerAR DET?

Ingen kö, garanterad tid inom två veckor

Utredningen tar ungefär en månad och genomförs av vårt team av kompetenta experter med lång erfarenheter. Vi stöttar både före, under och efter utredningen, oavsett vad vi kommer fram till.

Vi erbjuder en helhetslösning där du som önskar göra eller gjort en neuropsykiatrisk utredning får stöd kopplat till individ, familj och skola. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team vilket innebär att ni utöver en utredning får med er goda kunskaper i hur ni kan förstå och hantera svårigheter, få rekommendationer till skola, samtalsstöd för att stärka självbild och förmågan att hantera svåra situationer. Beroende på vad just ni behöver kan vi jobba i ett större team med både psykolog, specialpedagog och familjeterapeut.

Garanterad tid inom två veckor och svar inom en månad

Vi vet att väntetiden på en utredning inom den offentliga vården ofta är lång och vill därför kunna erbjuda ett privat alternativ. Vi garanterar dig en tid inom två veckor. Tillsammans kommer vi fram till ett upplägg som passar er. Generellt tar en utredning ett par veckor till en månad att genomföra.

Stöd av bred kompetens före, under och efter

Utredningen genomförs alltid av en legitimerad psykolog samt läkare. Under utredningen träffar ni psykologen flertal gånger, där ni tillsammans kartlägger din eller ditt barns situation och problematik, genomför olika tester och formulär och utforskar om en neuropsykiatrisk diagnos kan förklara de symtom eller den problembild ni söker hjälp för.

I de fall då skolsituationen är svår kan vi erbjuda er att en specialpedagog undersöker hur det fungerar i skolan, både utifrån barnet eller ungdomens perspektiv men även utifrån hur skolan arbetar. Det ligger sen till grund för de rekommendationer som vi tillsammans tar fram om särskilt stöd och extra anpassningar. Det är viktigt att barnet eller ungdomen är delaktig i det arbetet.

Avslutas med omfattande återgivning och vägledning framåt

Efter utredningen ges alltid en omfattande återgivning både till familjen och om ni vill även till skolan eller arbetsplatsen. Vi går noggrant igenom utredningen för att både ni och er omgivning ska få en ökad förståelse och vägledning framåt.

Vid behov hjälper vi även till i kommunikationen med skolan samt kan ge fortsatt samtalsstöd för att utveckla förmågor att hantera skolsituationen.

Kostnadsfri första konsultation

Boka en gratis 30-minuters konsultation över telefon

Hör av dig till oss på mail eller telefon så hjälps vi åt att förstå hur vi kan hjälpa dig och din familj på bästa sätt.

Psykoterapi Danderyd

VAD KOSTAR DET?

Vi kan erbjuda bra priser i samarbete med våra partners

Familjemottagningen har ett av marknadens lägsta priser på privata utredningar och slutför så fort som möjligt. Utredningar är en omfattade insats, där ni vid avslutad utredning får med er en gedigen kunskap och en plan på hur ni bäst tar er vidare. Vi inleder inte en utredning om vi inte först tillsammans kommit fram till att en privat utredning är det bästa steget för er. Ett första förutsättningslöst besök med en psykolog är alltid det första steget. Priset för en komplett utredning är 34 000 för vuxna och 37 000 för barn (tom 17 år).

Familjemottagningen samarbetar med Medical Finance som är specialiserade på vårdfinansiering. Ansök enkelt via deras hemsida och få svar direkt. Observera att Familjemottagningen inte kan svara på specifika frågor vad gäller möjlighet till lån, betalningsvillkor etc.

Region Dalarna – Barn och ungdom

Familjemottagningen har ramavtal med Region Dalarna för neuropsykiatriska utredningar (barn och ungdom). Om du bor i Region Dalarna kan du därför be om en remiss till oss från en barnpsykiatrisk mottagning, om ditt barn står i kö för en neuropsykiatrisk utredning (fritt vårdval gäller). Utredningen blir då kostnadsfri. Ring oss så berättar vi mera.

DIN VÅRDGARANTI

Sök utredning hos oss kostnadsfritt via det fria hälsovalet

I Sverige finns en vårdgaranti, som beskriver inom vilken tid du ska få medicinsk kontakt, bedömning, vård och behandling.Detta gäller också vid neuropsykiatrisk utredning. Du kan söka för utredning av ditt barn till oss på Familjemottagningen genom det så kallade fria hälsovalet.

Har du redan väntat mera än 90 dagar på utredning inom din region, på t. ex BUP, har du rätt till hjälp. Du kan då få remiss till annan vårgivare och därmed få kostnadsfri utredning på annan mottagning, även om det är i annan region än där du bor. Du kan då komma till oss med ditt barn. Vi har ingen kötid och kan därför ta emot ditt barn så snart vi får remissen. Vi slutför utredningen snabbt och har ett brett stöd att erbjuda efteråt.

Olika regler för hälsovalet finns, beroende på var du bor i landet. Läs mera nedan, eller ring oss så berättar vi hur du kan gå till väga.

 

OM OSS

Träffa oss som jobbar på mottagningen

Vi drivs av en önskan att barn, unga och familjer i behov av hjälp ska få god och trygg vård när de behöver det. Därför vill vi ge dig, din partner, din familj och ditt barn ett förtroendefullt bemötande, hopp om att förändring är möljigt och ett samarbete för att börja se att det blir lättare. Vi finns här och kan gå med er en bit på vägen när det känns svårt.

Självklart ses vi först för ett första möte så att du känner dig bekväm med den eller de av oss som hjälper er.

 

DSC00380-Redigera
FLER BERÄTTELSER

Mer om Utredningar och vår mottagning

Du är inte ensam. Här delar vi med oss av vår expertis, vår erfarenhet och hur vi kan hjälpa dig.