Hoppa till innehåll

Familjerådgivning och parterapi

Familjerådgivning och Parterapi

Har ni som par och familj svårt att hitta tillbaka till fungerande kommunikation?

Är vardagen präglad av anklagelser, konflikter eller en känsla av att ni pratar förbi varandra? Att tillsammans hitta nya sätt att hantera era utmaningar på kan vara en konstruktivt sätt att förbättra er relation. Om ni inte kommer vidare på egen hand eller om gamla invanda mönster behöver brytas kan ett samtal med en tredje, oberoende part vara värdefullt. 

Familjerådgivning

Stöd i alla skeden av en relation

I början av en relation kan familjerådgivning behövas om man vill fördjupa, förebygga eller stärka den. I andra skeden av en relation kan man möta svårigheter eller genomgå en kris som påverkar relationen negativt. Vanliga problem i en relation kan vara kommunikationssvårigheter, olika värdegrunder, konflikter, sexuella problem, otrohet eller problem med bristande tillit.

Familjemottagningen erbjuder familjerådgivning, parterapi och familjeterapi – nedan kallat familjerådgivning.

Familjemottagningen har avtal med Täby, Danderyd, Österåker, Sollentuna, Lidingö, Vallentuna, Nacka, Värmdö och Upplands-Bro kommun och kan erbjuda familjerådgivning till reducerat pris

parterapi familjerådgivning

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper er att hitta gemensam kommunikation, eget utrymme och en trygg väg framåt

Familjemottagningen erbjuder familjerådgivning och möter er där ni är, oavsett i vilket skede er familj befinner sig

Kommunikation och ömsesidig förståelse

Vi träffas tillsammans för att hjälpas åt att hitta vägar framåt, öka förståelsen mellan er som par eller som familj. Tillsammans sätter vi upp nya gemensamma mål där ni får prova nya sätt att kommunicera på och förhålla er till varandra. Kommunikation är grunden för konflikthantering och vikten i samtalen kommer att läggas på ömsesidig förståelse och lyssnande.

Gå från konflikt till kontakt och vidare

Att gå från konflikt till kontakt är ofta målet med familjerådgivning. Men det kan också handla om att ni, i slutet av er relation, behöver hjälp för att kunna lämna varandra på ett bra sätt och kunna gå vidare var och en för sig. Finns det barn med i relationen blir detta extra viktigt.

En ny väg framåt

Att båda parter får eget utrymme att göra, tycka och känna är ofta viktigt för en god relation, där båda får känna trygghet. Det terapeutiska arbetet kommer handla om att skapa förståelse för era respektive uppfattningar och känslor och tillsammans ta steg i en riktning som kan bli en ny väg framåt för er.

VAD KOSTAR DET?

Vi kan erbjuda bra priser i samarbete med flera kommuner

Familjemottagningen har avtal med Täby, Danderyd, Österåker, Sollentuna, Lidingö, Vallentuna och Nacka kommun och kan erbjuda familjerådgivning till reducerat pris.

Familjemottagningen drivs i privat regi och du betalar själv för dina besök. Din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag kan däremot ofta betala hela eller delar av en psykoterapeutisk behandling. Reducerad taxa kan även ges till studerande och ensamstående föräldrar samt boende inom flera kommuner norr om Stockholm. Vid samtalsserie under längre tid kan reducerat pris ges efter överenskommelse.

 

Danderyds kommun

350 kr/tillfälle

Lidingö Stad

415 kr/tillfälle

Nacka kommun

450 kr/tillfälle

Sollentuna kommun

400 kr/tillfälle

Täby

400 kr/tillfälle

Upplands-Bro Kommun

250 kr/tillfälle

Vallentuna kommun

350 kr/tillfälle

Värmdö kommun

350 kr/tillfälle

Österåker

425 kr/tillfälle

FLER BERÄTTELSER

Mer om Familjeterapi och vår mottagning

Du är inte ensam. Här delar vi med oss av vår expertis, vår erfarenhet och hur vi kan hjälpa dig. 

OM OSS

Träffa oss som jobbar på mottagningen

Vi drivs av en önskan att barn, unga och familjer i behov av hjälp ska få god och trygg vård när de behöver det. Därför vill vi ge dig, din partner, din familj och ditt barn ett förtroendefullt bemötande, hopp om att förändring är möljigt och ett samarbete för att börja se att det blir lättare. Vi finns här och kan gå med er en bit på vägen när det känns svårt.

Självklart ses vi först för ett första möte så att du känner dig bekväm med den eller de av oss som hjälper er.

 

Psykolog Amanda Hartman Box