Hoppa till innehåll

Föräldrastöd

VI ger föräldrastöd

Önskar ni rådgivning i frågor om psykisk ohälsa hos barn eller hjälp att orka?

Är din tonåring deprimerad eller lider av ångest? Söker du råd och stöd i frågor som rör hur ditt barn mår? Har du som förälder funderingar över ditt föräldraskap? Föräldrar till barn och tonåringar med en egen problematik kan ofta uppleva behov av stöd och råd i den nya situationen som blir svår och tung att hantera för hela familjen. För dig som förälder kan vi på Familjemottagningen erbjuda stöd i föräldrarollen och samtal kopplat till hur ditt barn mår.

Föräldrastöd vid neuropsykiatrisk diagnos

Adhd, add eller autism?

Till Familjemottagningen kommer många familjer för frågor kopplade till neuropsykiatriska diagnoser. Att ha barn eller tonåringar med adhd, add eller autism innebär ofta många frågor, påfrestningar och oro för föräldrar. Vi har stor erfarenhet av dessa frågor och kan hjälpa er komma vidare.

Vi möter familjer till små barn, men också ofta föräldrar till tonåringar. Sent diagnostiserad och obehandlad adhd, add eller autism kan inte sällan ge ångest nedstämdhet, skolproblematik eller annan samsjuklighet. Vi kan erbjuda ett brett stöd i form av psykoterapi, familjerådgivning, läkarbedömning, neuropsykiatrisk utredning och specialpedagogisk hjälp.

steinar-engeland-GwVmBgpP-PQ-unsplash

HUR FUNGerAR DET?

Hjälp att orka

Ingenting berör oss som våra barn. Om ditt barn har en egen problematik eller om familjen drabbas av en kris är det svårt att orka. Att ensam stå stadigt trots stor oro och då ork och tålamod prövas är något vi dagligen möter hos våra familjer.

På Familjemottagningen träffar ni psykologer och psykoterapeuter med stor erfarenhet av psykisk ohälsa hos barn och andra påfrestningar som man som familj kan hamna i.

Hos oss kan ni resonera om vad som är ”normalt tonår eller psykisk ohälsa”, att få uttrycka sin frustration och sin oro, få råd och stöd i det som blir svårt eller att träffas och prata allihop på neutral plats med oberoende part. Denna typ av samtal gör ofta stor skillnad. Varmt välkomna till oss!

 

Nybliven förälder?

Som nybliven förälder utmanas vi på många plan. Oro, sömnlöshet och relationer ställs på sin spets. Hos oss kan du få möjlighet att tala om det som blir svårt.

Ensamstående förälder?

En familj kan se ut på många sätt. Att vara ensam med ansvar och frågor som rör ditt barn och föräldraskapet är inte alltid lätt. Kanske är också relationen till den andra föräldern ansträngd.

Bonusfamilj?

Vi träffar ofta par och föräldrar som vill få ihop sin nya utökade familj, eller som har stött på problem när det kommer till detta. Att föra ihop två familjer kan ta tid och innebära nya utmaningar och spänningar.

VAD KOSTAR DET

Vi kan erbjuda bra priser i samarbete med flera kommuner

Familjemottagningen drivs i privat regi och du betalar själv för dina besök. Din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag kan däremot ofta betala hela eller delar av en psykoterapeutisk behandling. Reducerad taxa kan ges till studerande och ensamstående föräldrar. Vid samtalsserie under längre tid kan reducerat pris ges efter överenskommelse.

Familjerådgivning ges till reducerad kostnad för par boendes i Täby, Danderyd, Österåker, Sollentuna, Lidingö och Nacka kommun.

 

OM OSS

Träffa oss som jobbar på mottagningen

Vi drivs av en önskan att barn, unga och familjer i behov av hjälp ska få god och trygg vård när de behöver det. Därför vill vi ge dig, din partner, din familj och ditt barn ett förtroendefullt bemötande, hopp om att förändring är möljigt och ett samarbete för att börja se att det blir lättare. Vi finns här och kan gå med er en bit på vägen när det känns svårt.

Självklart ses vi först för ett första möte så att du känner dig bekväm med den eller de av oss som hjälper er.

 

IMG_1628
FLER BERÄTTELSER

Mer om Föräldrastöd och vår mottagning

Du är inte ensam. Här delar vi med oss av vår expertis, vår erfarenhet och hur vi kan hjälpa dig.