Psykoterapi

PSYKOTERAPI

Behöver du eller ditt barn någon att tala med? 

Känner du dig nedstämd eller lider av ångest? Har du livsfunderingar, besvärande tankar eller har du varit med om svåra händelser eller problematiska relationer? Upplever du att din tonåring drar sig undan eller ber han eller hon om att få prata med någon professionell? Antingen du eller ditt barn behöver stöd så kan vi erbjuda samtal utan kötid. Hos oss arbetar erfarna psykologer och psykoterapeuter. Vi tar emot såväl unga som vuxna för psykoterapi.

Vårt mål är att du eller ditt barn ska vara trygga att tala om det som känns svårt.

När ska jag söka hjälp?

Depression eller ångest?

Ibland känns livet som en uppförsbacke, eller mycket tomt och mörkt. Vi välkomnar dig för samtal om det som känns svårt.

Till oss kommer många som känner sig nedstämda, lider av ångest, tvång eller har kris i livet. Det kan handla om relationer till närstående, ensamhet eller tankar på livet och identitet.

Ingen fråga är för stor eller för liten. Du är välkommen som du är.

Om du eller ditt barn har ett stort lidande och önskar kontakt med läkare för rådgivning kring medicinering, så kan vi erbjuda också det på mottagningen.

läkarstöd

HUR FUNGerAR DET?

Samtalsstöd utan kötid

Många som kommer till oss har tidigare upplevt att det är svårt att få hjälp inom den offentliga vården, att det varit lång väntetid eller att det varit svårt att få en regelbunden kontakt över tid. Vår ambition och absoluta övertygelse är att det är viktigt att få vård med hög kvalitet, hög tillgänglighet och att få komma snabbt när behovet finns. Detta är förstås speciellt viktigt när det är barn och tonåringar som mår psykiskt dåligt.

När ska jag söka hjälp?

Om det känns som att det inte räcker att tala med en vän, eller om det som bekymrar dig känns svårt att tala med dina närstående om, är psykoterapi ett sätt att ta dig själv och dina behov på allvar.
Hör av dig till oss så talar vi om hur vi skulle kunna vara till hjälp för just dig.

Vad är psykoterapi?

Psykoterapi hjälper dig att förstå dina känslor tankar och beteende, och att bearbeta svåra händelser du kanske har varit med om. Vi träffas för kortare samtalsstöd eller en längre psykoterapeutisk kontakt.  Vårt mål är att du ska känna dig trygg hos oss och att du snabbt ska uppleva en skillnad.

Vilken sorts terapi?

Vi kan erbjuda dig psykodynamisk terapi (PDT), kognitiv beteendeterapi (KBT), affektfokuserad psykoterapi (AFT), schematerapi, acceptance and comittment therapy (Act) och familjeterapi. Hos oss träffar du legitimerade psykologer och psykoterapeuter med lång erfarenhet.

VAD KOSTAR DET

Vi kan erbjuda bra priser

Familjemottagningen drivs i privat regi och du betalar själv för dina besök. Din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag kan däremot ofta betala hela eller delar av en psykoterapeutisk behandling. Reducerad taxa kan även ges till studerande och ensamstående föräldrar samt boende inom flera kommuner norr om Stockholm. Vid samtalsserie under längre tid kan reducerat pris ges efter överenskommelse.

 

FLER BERÄTTELSER

Mer om Psykoterapi och vår mottagning

Du är inte ensam. Här delar vi med oss av vår expertis, vår erfarenhet och hur vi kan hjälpa dig. 

OM OSS

Träffa oss som jobbar på mottagningen

Vi drivs av en önskan att barn, unga och familjer i behov av hjälp ska få god och trygg vård när de behöver det. Därför vill vi ge dig, din partner, din familj och ditt barn ett förtroendefullt bemötande, hopp om att förändring är möljig och ett samarbete för att börja se att det blir lättare. Vi finns här och kan gå med er en bit på vägen när det känns svårt.

Vi ses för ett första möte då du får känna efter om du känner dig bekväm med den av oss som du möter.

 

Psykolog box