Hjälp vid depression och ångest

Här finns hjälp av psykolog och psykoterapeut.
Kris, oro, ångest och sorg drabbar både vuxna som barn och unga under olika perioder av livet.  Vi som arbetar på Familjemottagningen har alla mångårig erfarenhet av att möta föräldrar och barn/ungdomar som befinner sig i kris eller som har ett psykiskt lidande.
Situationen då någon har det svårt ofta är komplex och behovet av hjälp och stöd kan behövas inte bara för individen utan även för närstående och skola. Vi har därför satsat på att samla en bred kompetens på Familjemottagningen för att så långt det är möjligt samla hjälpen på en plats. Vi eftersträvar att kunna ta emot för ett bedömningssamtal veckan efter det att första telefonkontakten tagits. För samtal med minderåriga krävs alltid båda föräldrars medgivande.

Du kan vända dig till mottagningen:

-om du eller ditt barn/ungdom lider av psykisk ohälsa som exempelvis oro, ångest, nedstämdhet, fobier, lättare depression eller tvång.  
-vid önskemål eller funderingar om att utreda neuropsykiatriska svårigheter eller för efterföljande stöd och behandling vid diagnos.
-för stödjande samtal i föräldrarollen. 
-vid svårigheter eller funderingar som rör familjerelationer.
-vid livsfunderingar, besvärande tankar om självet och behov av att stärka självbilden eller stärka tilltron till sin förmåga för att våga ta sig an delar av livet.
-vid problematiska beteenden, svårigheter med känsloreglering eller svårigheter att hantera vissa situationer.
-vid skolrelaterade bekymmer eller behov av stöd i samarbetet med skola alternativt stöd till skola.
.
Varmt välkommen att höra av Dig vid frågor eller funderingar!

Mörby, Vallentuna, Djursholm, Norrtälje, Mörby Centrum, Danderyds sjukhus, Danderyds sjukhus, Mörby centrum, Norrtull, Norrort, Djursholm, Lidingö, Enebyberg, Sollentuna, Vallentuna, Norrtälje, hemmasittare, Stocksund, Solna, Bergshamra, Stockholm, Norra Stockholm, skolproblematik, läkare, medicinering, terapihund, vårdhund